header

Montreux

A luxurious 202m2 apartment with 4.5 rooms in Le National

Sold

A luxurious 202m2 apartment with 4.5 rooms in Le National

Description

Situated in one of the most exclusive areas, the L'Esplanade residence, located in Le National de Montreux, comprises 12 luxury apartments with an unobstructed view over Lake Geneva and the mountains. This apartment is located on an upper floor of the residence. With 212m2 of living area and a south/west exposure, it features luxury finishes and, in particular, two very spacious bedrooms with dressing rooms. Each bedroom enjoys a deluxe bathroom with bath, walk-in shower, jacuzzi for four people and a steam room. A large living room, dining room and a particularly well-equipped kitchen complete the layout.

When you purchase a home at Le National, you enjoy all the shared facilities, including a magnificent landscaped garden and a private 350 m2 spa with indoor pool, steam room, sauna, jacuzzi and fitness room. The Lounge of Le National can accommodate up to 150 people for your private events. The sale of this property is authorised for non-residents of Switzerland. This sublime apartment is for sale furnished.

Situation

Very close to the promenade, this luxurious residence offers you the convenience of a central city location in an exclusive environment and with an exceptional view, all in a historic setting.

Construction

Designed by the Vevey-born architects Ernest Burnat and Charles Nicati, Hôtel National de Montreux was built in 1874 in a style inspired by French chateaux of the Renaissance, featuring high roofs and brick chimneys. Hôtel National owes its spectacular view over the Dents-du-Midi to the architect Eugène Jost, who added an extra floor to the building in 1898. (Two years before this, he also built the shopping arcade below, offering hotel guests an opportunity to stroll and browse the shops.) In the last quarter of the 20th century, Hôtel National was closed and the building sadly abandoned. Now, it has undergone its own renaissance, with conversion into a luxury residential complex. Construction and restoration work is now complete, and the building has become 77 condominium apartments. These modern, spacious and comfortable living spaces all enjoy an unobstructed view over Lake Geneva and the Dents-du-Midi. Owners of the properties will have access to services worthy of a five-star palace. This wide range of services includes apartment cleaning and maintenance, laundry and ironing, catering or personal chef, personal trainer, babysitting, vehicle maintenance and upkeep, etc. The residence includes a spa with steam room, sauna, indoor pool with swim jet, jacuzzi, fitness room and massage room.

Disposition

1st floor

- Reception hall
- Spacious living room with fireplace and large library
- Separate dining room
- Fully equipped kitchen and pantry with wine cellar
- Master bedroom suite with office, large dressing room and two bathrooms with bath, four-person jacuzzi and steam room
- Bedroom with bathroom including double basin unit, bath and shower
- Several safes, numerous storage cupboards (and in particular a temperature-controlled wardrobe for furs)
- Guest washroom
- Spacious balcony with south-facing aspect

Annexe

The property also includes two double garages, numbers 64, 65, 66 and 67, and a cellar.

Outside conveniences

A south-facing wooded park with a water feature, olive trees and lavender.

Specialities

The residence offers a spa area that includes a pool with swim jets, an outdoor jacuzzi (open year-round), sauna, steam room and gym. Available exclusively to residents.

Remarks

This property has been tastefully decorated and benefits from high-quality materials and fittings. It was designed by the architect Richard Ferbach.

The living room is divided into several well-defined areas, such as the ‘lounge’ with soft sofas, and includes a large screen hidden behind a wall hanging. The centrepiece is a spectacular tiled stove with open fire designed by an Italian craftsman. No two tiles are identical; they are entirely hand-painted and represent landscapes, flowers and plants. Built-in bookshelves over a large area of the walls accommodate the owner’s books and objets d’art. Narrow console tables add a playful touch; one of them is topped with a rare 17th-century Venetian mirror.

Two sideboards have been created in the dining room, and an office is concealed behind a mural-painted door. Mirrored niches in the walls make the room seem larger, and house a beautiful pair of 19th-century statues, l’Eté and l’Hiver by Georges Van der Straeten (1856-1930). Above, a fabulous chandelier of silver and gold roses hangs from a panelled ceiling, almost completely covering a vermilion Florentine table and chairs. The walls have a mineral-based textured coating and are painted with Florentine designs.

The guest bedroom is a welcoming nest and also includes an office in a recess. The walls and floor of the bathroom are covered with tooled moisture-proof leather.

A mural along a hallway evokes a Mediterranean garden and is reflected by mirrors. The master office is painted in red lacquer and the cupboard doors are decorated with 19th-century engravings of Napoleonic soldiers. The bathroom gives directly on to this room.

The master bedroom is a symphony of softness and leads on to a vast terrace. A beautiful painted dressing table stands between the room’s two large windows. Two 18th-century engravings on blue paper hang above the bed.

Italian painters have taken extraordinary care in creating murals and decoration to lighten or embellish the furniture and ceilings, as well as to conceal doors, in tones that harmonise with the whole, giving the interior an effect of pure luxury.

Two mosaic tableaux decorate the bathroom. The pieces of mosaic were hand cut, one by one, to create the desired design. This is the height of comfort.
More Infos Hide details
4.5 rooms
Reference: 4416
Batch: A4-9
Located on floor no.: 4th floor
Number of rooms: 4.5
Number of bedrooms: 2
Number of bathrooms: 3
Number of toilets: 1
Living area: ~ 202 m²
Balcony surface: ~ 20 m²
Weighted Surface: ~ 212 m²
Year of construction: 2009
Heating system: Gas
Heating installation: Floor
Local tax: 66 %
Availability: immediately
Annexe (Cellar): included
PPE charges: CHF 15'132.-/year
Nbr. of parkplaces interior: 4 CHF 200'000.- not included
Number of cellars: 1
Parking available: Yes, obligatory

Conveniences

Proximity
Village centre
Lake
Shopping street
Primary school
Secondary school
Outside conveniences
Balcony
Greenery
Inside conveniences
Lift/elevator
Sauna
Jacuzzi
Fitness room
Common pool
Bright/sunny
Equipment
Fitted kitchen
Washing machine
Dryer
Cable/TV
Interphone
Code door
Videophone
Caretaker
Floor
Mosaic parquet floor
Carpet
Stone
Condition
New
Orientation
South
West
Exposure
Optimal
View
Nice view
Unobstructed
Lake
Style
Classic
Miscellaneous
With full-time caretaker job

Distances

Stores 50 m
Station 500 m
Public transports 50 m
Primary school 300 m
College 600 m